Widget@Plug-in untuk webmaster atau blogger - Poll


Undian (poll), kaji selidik (survey) adalah untuk mendapatkan pandangan atau maklum balas pengunjung mengenai sesuatu soalan yang dikemukakan. Misalnya dalam berita utama TV, sering kali diadakan undian mengenai sesuati isu. Terdapat pelbagai hos undian dan skrip undian/survey dengan fitur menarik boleh didapati di Internet.

Antaranya :
Polldaddy : PollDaddy adalah tool online percuma, yang membolehkan anda membuat polling dan menempatkannya di laman web atau blog, atau online di mana sahaja yang membolehkan anda memasukkan sedikit kod HTML! Anda juga boleh meletakkan link ke polling PollDaddy dalam e-mel anda dll.

Vizu : Vizu adalah sebuah poll flash kustom PERCUMA untuk laman web atau blog anda. Ia serasi dengan MySpace, Wordpress, Blogger, TypePad, Xanga ...

LuckyPolls.com : Tambah undi pendapat, kuiz atau survey kepada apa sahaja yang menyokong HTML! sama ada Myspace, Xanga, Live Journal, AOL Instant Messenger, Blog, dan banyak lagi! Fitur baru kami membolehkan anda merakam siapa yang mengundi pada undian anda.

Berapa jam sehari anda melayari Internet?

1 jam dan kurang
2 jam
3 jam
< 6 jam
< 12 jam
kadang2
jarang2
entahView ResultsMake your own poll

blogpolls : contoh

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Resolusi dan saiz gambar digital

Speedtest atau Benchmark Talian Internet ...