Widget@Plug-in untuk web atau blogger - Stat

Pembilang dan stat adalah satu keperluan bagi laman web dan blog. Ia membantu anda menilai trafik laman web@blog anda. Seterusnya ia membantu anda memperbaiki dan meningkatkan trafik ke laman web @ blog anda. Berikut adalah beberapa servis utama dan percuma untuk laman web @ blog anda.

Google Analytics (GA) adalah perkhidmatan percuma yang ditawarkan oleh Google yang menghasilkan statistik terperinci tentang pengunjung ke laman web. GA paling banyak digunakan secara meluas bagi servis statistik web, pada masa ini kira2 57% dari 10,000 laman web yang paling popular menggunakan servis GA. GA boleh menjejaki pengunjung dari semua perujuk, termasuk enjin carian, paparan iklan, pay-per-click network, email pemasaran dan kolateral digital seperti link dalam dokumen PDF.. Fungsi : Statistik dan analisis.


Laporan statistik boleh dieksport ke format PDF atau diemelkan.

Histats : Stat dan counter. Counter boleh dipaparkan di laman web. Contoh: Histat digunakan di blog ini.

MapLoco! : Counter dengan peta dunia.

Live Traffic Feed (Feedjit): menyenarai pengunjung terkini yang melawati laman web anda serta bagaimana mereka menjumpai laman web anda.
RankWidget adalah alat untuk menyemak blog anda dalam Google PageRank, Alexa Traffic Rank, Technorati Blog Rank & Yahoo Search Inlinks, lalu memaparkan ia kepada pengunjung di Blog anda.
whos.amung.us : real time stat untuk penunjung semasa yang sedang melawati laman web atau blog anda.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Kenali Windows 7 : perbezaan antara versi-versi

Alamat IP Private vs IP Public

Resolusi dan saiz gambar digital