Program menukar wallpaper Windows, DeztopWP 2.2 fixed

Program penukar wallpaper untuk Windows XP, dan Vista. Juga boleh digunakan pada Windows 7, lihat maklumat lanjut di bawah. Freeware@Percuma !!.

DeztopWP adalah program penukar wallpaper Windows. Berbeza daripada pendekatan dalam Windows 7 yang menawarkan fitur slide show untuk desktop background dengan meletakan semua wallpaper dalam satu folder dan pengguna boleh memilih gambar mana untuk slide show background.

DeztopWP berkonsepkan album gambar atau album wallpaper, konsepnya adalah seperti playlist Mp3 dalam Winamp dan Media Player. Gambar2 wallpaper boleh diambil dari pelbagai folder dan disimpan sebagai album wallpaper. Dezktop akan menukar2 wallpaper desktop mengikut gambar yang dipilih dalam album.

DeztopWP Album Maker untuk membina album aka playlist wallpaper.
Pertukaran wallpapar boleh dibuat secara rawak atau ikut susunan, dan mengikut sela masa tertentu atau tukar wallpaper semasa Windows dibuka dan tamat program (load and exit). Efek fade in seperti slide show Windows 7, belum di implementasi.

Panduan penggunaan boleh didapati dalam program.

Keperluan Sistem:
Microsoft Windows XP / Vista / 7
Microsoft .NET Framework 3.0 minimum untuk Windows XP, Windows Vista telah dibekalkan dengan .NET Framework 3.0, begitu juga Windows 7.
512Mb memori untuk Windows XP, 1GB untuk Windows Vista dan Windows 7.


Installation
Download: http://www.mediafire.com/?uxkrj6nz8xsbw1v
Password / key untuk install : www.karyait.co.cc
Opsyen untuk Uninstall disediakan.
Jenis perisian : Freeware.

Log kemaskini
Updated versi 2.2 (fixed): 19 Julai 2010.
- Fix segera untuk masalah GDI+ error, program sudah boleh digunakan.

2 do
- Cadangan untuk upgrade GUI di masa hadapan dan jadikan ia lebih mudah digunakan.
- Multi language.

Ulasan

  1. Windows 7 Starter tidak membenarkan penukaran wallpaper, atau Windows 7 Starter adalah tetap. Microsoft mengetatkan sekuriti pada Windows 7 Starter supaya wallpaper tidak boleh ditukar dengan mudah, percubaan hacking menerusi perisian Wallpaper tertentu juga tidak memberi hasil yang memuaskan.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Kenali Windows 7 : perbezaan antara versi-versi

Alamat IP Private vs IP Public

Resolusi dan saiz gambar digital