Mengenai Penulis

Adalah seorang penulis, pemaju sys. maklumat, konsultan dan programmer. Lulusan Dip. IT (eks), Universiti Malaya. Lebih 17 thn pengalaman dlm ICT. >>>

Get The Latest News

Sign up to receive latest news

Ahad, November 07, 2010

Membeli belah online tanpa kad kredit?

Ingin membeli belah secara online @ membeli barangan menerusi Internet, tetapi kad kredit menjadi kekangan? Tidak cukup syarat untuk memiliki kad kredit atau tidak mahu hidup dibelenggu dengan masalah kad kredit? Kad debit di pasaran pula tidak mesra atau serasi dengan sistem e-dagang di Internet? Sehingga kini biar apa pun pakej kad debit/kad prepaid di pasaran, semuanya menghadapi kesulitan atau tidak dapat digunakan dalam pembelian secara online terutama menerusi servis2 pembayaran online seperti PayPal, AlertPay dan lain2.RHB Bank kini menawarkan perbankkan Internet RHB-PayPal, ia merupakan kerjasama eksklusif antara RHB dan PayPal, iaitu perkhidmatan pembayaran dalam talian No 1 dunia . RHB dan PayPal bersama2 akan mengubah cara anda bertransaksi secara online.

Top-ap akaun PayPal

RHB membolehkan anda memindahkan kredit ke akaun Paypal anda dari akaun deposit RHB anda. Anda hanya perlu memiliki akaun simpanan/semasa RHB Bank, melanggan perbankkan Internet RHB, log masuk ke perbankkan Internet RHB, top-up akaun PayPal dengan pemindahan dana dari akaun deposit anda dan kemudian anda sedia untuk membeli belah secara online dengan mana2 peniaga atau pedagang online seluruh dunia di mana PayPal diterima.

Kiriman Wang melalui PayPal

Anda boleh mengirim wang kepada siapa sahaja yang mempunyai akaun PayPal menerusi alamat emel sahaja. Sangat mudah dan pantas.

WorldMartTM

Cari pasaran online yang dibuat oleh PayPal khusus untuk pelanggan RHB.


Maklumat lanjut, sila layari : http://www.rhb.com.my/internet_banking/paypal/.

0 komen:

Catat Ulasan

Jika sebahagian dari skrin pengesahan komen FB terlindung, klik dialog pengesahan komen FB itu dengan butang tengah tetikus dan heret ke bawah sehingga anda nampak butang Submit.

Related Posts with Thumbnails